domingo, 13 de febrero de 2011

LUMENS 2011











L'exposició Lumens 2011, que produeix el Museu de Valls amb la participació de l'obra social La Caixa. Lumens, mot que es refereix a la unitat que mesura la potència lumínica que l'ull humà percep, és l'aportació de deu artistes i “la mirada sobre la nostra quotidianitat”, com explica Cèlia del Diego, comissària de la mostra, que va més enllà del recinte museístic i entra en altres escenaris com ara la capella de Sant Roc i, fins i tot, l'església del Carme. És en aquest espai recuperat per a l'ocasió on el creador Bill Viola fa una de les aportacions més espectaculars a Lumen2011. El seu Fire woman / Tristan's Ascension, “és un recorregut per cascades de foc i aigua, elements de purificació que evoquen ritus iniciàtics ancestrals”, com diu la carta de presentació del muntatge. Dintre mateix del Museu de Valls hi ha Schanttenspiel (joc d'ombres), que proposa l'alemany Hans-Peter Feldmann i que “desperta la reflexió a l'espectador sobre què són les coses i allò que poden arribar ser”, explica Cèlia del Diego.
La màquina de llum dissenyada per Xavier Veilhan mostra un plafó lluminós que tradueix un curtmetratge digital en analògic, un experiment integrat per 1.024 bombetes que configuren els píxels d'una pantalla on les diferents intensitats lumíniques marquen el tempo.
Soledad Sevilla basa el seu muntatge Fons et origo en aigua i llum negre que nodreixen una instal·lació que es completa a partir de la pròpia estructura surant dins del seu reflex i el remot d'una aigua
Per la trama urbana de la ciutat es despleguen altres intervencions com ara les que es poden veure al carrer Peixateria o al carrer de Sant Sebastià.
La mostra ha estat concebuda especialment per a les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela del 2011 i es podrà veure fins al 27 de febrer.

4 comentarios:

  1. Oooh! El que ens vam perdre! Hauré de tornar-hi abans no la desmuntin! Ens va enganxar el correfocs i vam haver de marxar per potes amb la canalla mig atemorida! :D

    ResponderEliminar
  2. Holaaaa!!!!! encarara hi ets a temps, per poc temps, les instal·lacions que hi habien al carrer ja no hi son, pero queden aquestes i val molt la pena, la del Bill Viola es impresionant...

    ResponderEliminar
  3. Hola Bea, quina agradable sorpresa. T'he trobat casualment mentre cercava informació sobre disseny. Trobo el blog molt interessant. Ja t'aniré seguint. Fins aviat!

    ResponderEliminar
  4. Hola Xavi, m'alegro que t'agradi, tot i que últimament no hi ha massa moviment, em falta temps, jejej, FA!

    ResponderEliminar